Dirigent

Dirigent Steven van Kempen is zo’n beetje in geheel Limburg muzikaal actief, zo geeft hij directie in Venlo tot aan Maastricht. Over Steven:

  • Dirigent/musicus/componist
  • Directeur STG Music Art Limburg
  • Artistiek Directeur STG Kamerkoor & Kamerorkest Concertato
  • Algemeen Directeur Ostinato B.V. Nederland

Steven is sinds 2005 de vaste dirigent en organist van ons zangkoor. De samenwerking tussen dirigent en koor loopt voorspoedig, en na een periode van 3 jaar onder contract te hebben gewerkt, is het contract dan ook voor onbepaalde tijd verlengd. Op het moment dat Steven verhinderd is, kunnen we bovendien altijd een beroep doen op onze 2e dirigent en organist Ed Coenen uit Nuth.

Met een goede balans en gemotiveerde leden proberen we een zo hoog mogelijk niveau te bereiken. Zo zingen we meerstemmige missen van Bruckner, Gounod, Haydn en grotere koorwerken van George Friedrich Händel. Ook leggen wij ons toe op moderner kerkrepertoire bestaande uit o.a. Limburgse kerkmuziek. Heel bijzonder is dat we in 2010 een speciaal door Steven gecomponeerde, en voor het koor geschreven, St. Stephanusmis op het programma hebben staan.

De samenwerking tussen koor en dirigent is bijna een vanzelfsprekendheid geworden. Niet alleen het muzikale niveau, maar zeker de onderliggende banden, en goede sfeer zorgen ervoor dat leden en dirigent altijd weer op een positieve manier met elkaar in aanraking komen. En dat uiteindelijk het resultaat er mag zijn. Het koor hoopt samen met dirigent de komende jaren actief te zijn en te blijven in de koren- en concertwereld.

Contact
Steven van Kempen
Veldstraat 23
6371 AW Landgraaf
+31 45 2054549 / +31 6 21105192